Mijn leven in een notendopGeboren op 3 april 1947 als jongste, uit een gezin met 6 kinderen, 4 meiden en 2 jongens. (één is zusje voor mijn geboorte overleden). Vader Ary Groenendijk en Moeder Leentje van Kwawegen.

                                                                    Moeder Leentje en Vader Ary
                                                         Moeder Leentje en Vader Ary

                         Rynie Plasmans -Groenendijk     To Monhemius -Groenendijk      Aty van Gelder -Groenendijk      Adrie Groenendijk     Pee Gee Piet Groenendijk
                                        Mijn zuster Rynie              Mijn zuster To                    Mijn Zuster Aty                   Mijn broer Adrie               en ikzelf de jongste

Mijn kinderjaren waren niet de jaren die ik zou willen beschrijven als succesvol, wat met name was te wijten aan een vrij ernstige vorm van dyslexie.  De lagere school heb ik dan ook niet afgemaakt en ik zeg ook altijd: "Mijn leukste tijd op school waren de laatste 3 jaar in de vijfde klas." 
Mijn opvoeding was voor een groot gedeelte in handen van mijn oudste twee zussen Rynie en To. Deze beiden waren al getrouwd en hadden ook al kinderen. Ik moet zeggen dat ze erg goed voor me zorgden en me veel hebben verwend, met mooie vakanties en liefde. Het betekende wel dat ik 3 moeders en vaders had, wat niet altijd simpel was.
Toen ik weer wat ouder was heeft mijn zus Aty deze zorg op zich genomen, ik heb zelfs een tijdje bij haar gewoond.
M'n oudere broer Adrie had ik niet veel aan, hij was 7 jaar ouder dan ik. Ik ging naar school en hij er af, zodoende liepen wij elkaar altijd mis. Maar dat alles is jaren later meer dan goed gekomen, dat kun je lezen in m'n boek.
We waren een echte ouderwetse familie, we zijn allemaal succesvol in ons werkzame leven geworden, en sociaal zat het ook erg goed, en als broers en zussen, waren wij zeer close. 
Op mijn 14e jaar ben ik een paar jaar gaan varen, wat ik achteraf gezien een mooie en spannende tijd vond, en wat achteraf gezien zeer zeker heel belangrijk is geweest , wat betreft m'n zelfstandigheid en karakter. Na het varen heb ik mijn militaire dienstplicht vervuld als marinier. Na 14 maanden had ik dat wel gezien en ben ik gaan werken.

             Ik heb nogal een avontuurlijk leven gehad, wat uitvoerig is beschreven in mijn boek.
                                                                          "Waarom ben ik wie ik ben"
In 1968 ben ik getrouwd met Nel  Bouterse, waarna al snel een zoon werd geboren: "Marcel".
Ondanks mijn dyslexie had ik geen moeite mezelf te ontplooien als vertegenwoordiger in de kappersbranche. Na een aantal bazen, o.a. Du Pont in Den Haag en Wella Nederland, waar ik zeer succesvol was en de top had bereikt als vertegenwoordiger, nam ik het besluit om mijn eigen bedrijf op te zetten.
Ik ben begonnen in Rotterdam en na enige jaren verhuisd naar Eindhoven. Met mijn bedrijf Pee Gee's International BV heb ik goed geboerd en dit heb ik in het jaar 2000 overgedaan aan mijn zoon Marcel, die tot op heden samen met zijn vrouw Sandra een mooi bedrijf heeft.

In mijn jonge jaren had ik me bekwaamd in muziek maken (gitaar spelen en zingen), waar ik heel mijn leven plezier van heb gehad. Hoogtepunten hierin waren o.a. zingen in het PSV stadion met 28.000 bezoekers, het spelen van diverse musicals, waarvan 2 keer de hoofdrol en een duet met Tony Bennet in New York en een duet met Dionne Warwick in Hong Kong.
Zie hierover meer in de categorie muziek op de site.

Ook een grote hobby van mij was vissen, Ik had dan ook de beste leermeester die je wensen kan: mijn vader Ary absoluut de beste visser die ik gekend heb. Bij de categorie vissen heb ik een paar leuke verhalen staan met bijbehorende foto's, en ook ik heb een opvolger, welke ik het vissen weer heb geleerd, m,n neef Mike Molhoek.

Helaas ben ik in 2005 ziek geworden en sindsdien zeer beperkt in mijn doen en laten. Gelukkig heb ik een nieuwe hobby gevonden en dat is schilderen. Zie hiervoor de bijbehorende categorie op deze site.

Op dit moment woon ik in Spanje (Fuengirola) waar ik mijn dagen zo goed en zo prettig mogelijk besteed met schilderen en inmiddels een mijn boek heb geschreven dat eind 2010 is uitgegeven.
                                                                        "Waarom ben ik wie ik ben ?"

    Voorkant omslag boek Waarom ben ik wie ik ben - Piet Groenendijk (Pee Gee)         Rug omslag boek Waarom ben ik wie ik ben Piet Groenendijk (Pee Gee)        Achterkant omslag boek Waarom ben ik wie ik ben Piet Groenendijk (Pee Gee) 

Klik hier voor mijn boek in PDF  (duurt even om te laden)

       WAAROM BEN IK WIE IK BEN ?  -  PIET GROENENDIJK (PEE GEE)
               ISBN 978-94-90075-76-7